Tartiflette

4.2 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • 1 c. à café de sel
  • 1200 g de pommes de terre coupées en rondelles (3 mm)
  • 500 g d'eau
  • 380 g d'oignons coupés en deux
  • 300 g de lardons fumés
  • 230 g de vin blanc de Savoie de préférence
  • 150 g de crème liquide entière
  • 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
  • 1 ½ reblochon

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2398.3 mg
Białko 40.4 g
Kalorie 4003.7 kJ / 956.9 kcal
Tłuszcz 67.3 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 35.7 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...