![Hachis parmentier Hachis parmentier](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FA02669D-27E3-4CA4-B5FC-D5670A5D59A4/Derivates/713dccc7-2fa4-4a6f-a4ee-d62e70b5dacb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le hachis
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g de beurre
- 300 g de restes de viande cuite (pot-au-feu par ex.), coupée en morceaux
- 20 g de persil frais
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de madère (opcjonalnie)
La purée
- 1000 g de pommes de terre farineuses, épluchées et coupées en rondelles (0.5 cm)
- 350 - 400 g de lait
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le plat
-
2
c. à soupe de chapelure (opcjonalnie)
lub 2 c. à soupe de gruyère râpé (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2462 kJ / 586 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Pâte à crêpe
1 Std. 15 Min
Gratin dauphinois
50 Min
Mousse au chocolat
3h 20min
Gratin de chou-fleur
55 min
Quiche lorraine
50 Min
Tartiflette
1 Std. 15 Min
Purée de pommes de terre
40p
Tomates farcies
50 Min
Poulet basquaise
50 Min
Omelette aux pommes de terre
30min
Lasagne à la bolognaise
2h 30min
Gratin de pâtes
25 Min