Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de gruyère, coupé en morceaux
- 400 g d'eau
- 400 g de courgettes, émincées en fines rondelles
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 150 g de lardons
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1819.2 kJ / 435.2 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1h 10min
Gratin de courgettes au curry
1 godz. 5 min
Lasagne chèvre-courgette
1h
Endives au jambon
1h 15 min
Gratin de courgette
1h 20 min
Courgettes farcies
45min
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20 min
Tartiflette aux courgettes
55min
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1h
Quiche au poireau
55min
Courgette au jambon
1h
Tartiflette
1h 15 min