Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami

Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami

4.6 71 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g masła
  • 300 g wody
  • 250 g różyczek kalafiora pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
  • 230 g ziemniaków pokrojonych na 1,5 cm kawałki
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ⅓ - ½ łyżeczki soli
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 75 g kabanosów pokrojonych w 3 mm plastry

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 846.7 mg
Białko 11.9 g
Kalorie 1655.1 kJ / 395.6 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Węglowodany 31.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...