Urządzenia i Akcesoria
Sałatka brokułowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
Sos
-
½ ząbka czosnku
-
35 - 40 g majonezu
-
35 g jogurtu naturalnego
-
sól do smaku
-
pieprz biały, mielony do smaku
Sałatka
-
500 g wody
-
1 jajko
-
150 g różyczek brokułu świeżych lub mrożonych, małych, bez grubych łodyg
-
35 g czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
-
35 g sera feta pokrojonego w kostkę
-
35 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
341 mg
Białko
8.9 g
Kalorie
1087.7 kJ /
260 kcal
Tłuszcz
21.4 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
10.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kurczakiem i jajkiem
1 godz. 15 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka z nowalijek na parze
50 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, kurczakiem i brokułami
1 godz. 50 min
Sałatka gyros
1 godz. 15 min
Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
50 min
Zapiekanka z kalafiora
55 min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min
Sałatka z kurczaka z makaronem
1 godz. 15 min