Urządzenia i Akcesoria
Sałatka brokułowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
Sos
-
1 ząbek czosnku mały
-
65 - 80 g majonezu
-
65 g jogurtu naturalnego
-
sól do smaku
-
pieprz biały, mielony do smaku
Sałatka
-
500 g wody
-
2 jajka
-
300 g różyczek brokułu świeżych lub mrożonych, małych, bez grubych łodyg
-
65 g czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
-
65 g sera feta pokrojonego w kostkę
-
65 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
320.1 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
1046.5 kJ /
250.1 kcal
Tłuszcz
20.6 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Sałatka z kurczaka z makaronem
1 godz. 15 min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 godz.
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Włoska sałatka z makaronem i pesto
35 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, kurczakiem i brokułami
1 godz. 50 min
Sałatka gyros
1 godz. 15 min