Urządzenia i Akcesoria
Surówka wielowarzywna
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
330 g białej kapusty pokrojonej na 5 cm kawałki
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki
-
65 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
65 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
65 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
15 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
25 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
5 g cukru
-
1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
25 g oliwy z oliwek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
62.1 kcal /
259.7 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
3.2 g
Węglowodany
7.9 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
299.6 mg