Surówka wielowarzywna

4.9 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji

Składniki

  • 330 g białej kapusty pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 80 g czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki
  • 65 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 65 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 65 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
  • 15 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 25 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 5 g cukru
    5 g miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 25 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 62.1 kcal / 259.7 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 3.2 g
Węglowodany 7.9 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 299.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...