Muffin ai funghi

Muffin ai funghi

3.0 3 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
12 pezzi

Składniki

  • 60 g Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 1 scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 230 g di funghi champignon affettati
  • 1 pizzico di sale
  • 2 - 3 pizzico di pepe nero macinato
  • 230 g di farina tipo 0
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • 140 g di latte intero
  • 1 cucchiaino colmo di lievito istantaneo per torte salate
  • 45 g di speck a cubetti
  • 75 g di formaggio a pasta semidura (Emmental, Provola, Edamer...) a cubetti
  • 1 cucchiaino raso di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzi

Sód 356.1 mg
Białko 7.7 g
Kalorie 745.6 kJ / 178.2 kcal
Tłuszcz 8.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 17.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...