Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di latte
- 3 uova
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di farina tipo 00
- 2 pizzichi di sale
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 1 cucchiaino di origano secco
- 100 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati e a pezzetti
- 150 g di Emmental, a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 925.8 kJ / 221.3 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 514.7 mg
Alternatywne przepisy
Quiche ai peperoni e pomodori
1h 30min
Sformatini di agretti
1h
Mini strüdel salati al porro e salmone
1h 20min
Cannelloni alla zucca e provola
1h 50min
Panini morbidi al sesamo segnaposto
4h
Crostata salata multicolore
1h
Tortini pesca e fragola
1h
Fusilli alla curcuma e pancetta
30min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30min
Focaccia alla curcuma
3h 30min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min