Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 250 g di farina + q.b. per infarinare
- 20 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 4 uova
- 60 g di latte
- 50 di olio di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 10 g di lievito istantaneo per torte salate
- 150 g di speck a cubetti
- 150 g di caciocavallo a pezzi piccoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffin con pancetta affumicata, Parmigiano reggiano e crema al Gorgonzola
3sa 30 dk
Muffin salati
1h
Muffin dell'Alto Adige
40min
Plumcake salato con polpa di granchio
1h
Plumcake salato con Emmental e spinaci
50 min
Muffin al Parmigiano Reggiano
35min
Muffin al Parmigiano Reggiano e noci
45 Min
Plumcake salato
1h 30min
Colomba salata mortadella e pistacchi
1h
Plumcake salato di primavera
1h
Muffin salati allo speck (senza glutine)
50 min
Muffin salati prosciutto e formaggio
1h