Torta salata funghi e patate

Torta salata funghi e patate

3.7 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 fette

Składniki

Pasta brisèe
  • di farina tipo 00
    150 g
  • di burro a pezzi
    75 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di acqua
    50 g
Ripieno
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di funghi finferli freschi
    400 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di timo fresco le foglioline lavate
    2 rametti
  • patate pelate e a fettine sottili
    2
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
    150 g
  • uova
    3
  • di latte
    100 g
  • di ricotta fresca ben scolata
    100 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 272 kcal / 1138.1 kJ
Białko 10.5 g
Tłuszcz 19.9 g
Węglowodany 13.7 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 353.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...