Torta salata funghi e patate

Torta salata funghi e patate

3.7 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 fette

Składniki

Pasta brisèe
  • 150 g di farina tipo 00
  • 75 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di acqua
Ripieno
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di funghi finferli freschi
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 2 rametti di timo fresco le foglioline lavate
  • 2 patate pelate e a fettine sottili
  • 150 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
  • 3 uova
  • 100 g di latte
  • 100 g di ricotta fresca ben scolata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 353.7 mg
Białko 10.5 g
Kalorie 1138.1 kJ / 272 kcal
Tłuszcz 19.9 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Węglowodany 13.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...