Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano

Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano

3.5 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 fette

Składniki

Crema di Parmigiano Reggiano
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • uova
    2
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Impasto
  • farina tipo 00
    200 g
  • di olio extravergine di oliva
    35 g
  • di acqua
    75 g
  • di sale
    5 g
  • salamini tipo Cacciatorino, a fette (circa 150 g)
    4
  • di scamorza a fette
    250 g
  • uovo leggermente sbattuto
    1

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 500.2 kcal / 2092.7 kJ
Białko 29.5 g
Tłuszcz 31.4 g
Węglowodany 26.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 13.8 g
Sód 1128.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...