Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la buccia senza la parte bianca
- 120 g di latte
- 30 g di burro, a pezzi
-
15
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato - 1 tuorlo d'uovo
- 300 g di farina
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- ½ mazzetto di aneto fresco
- 250 g di formaggio cremoso alle erbe
- 3 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- farina, per spolverare
- 250 g di salmone affumicato, in fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1430.4 kJ / 341.9 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 535.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotolo ai piselli
50min
Crostata salata multicolore
1h
Mattonella al fondente e pistacchi (senza lattosio)
5 godz.
Cornetto di Matera
4h 30min
Filetto di maiale alla Wellington con patate e composta di mele
2j 30 menit
Scones salati al basilico e crema di ricotta
40min
Filetti di sgombro all'arancia
40min
Crostata ai cachi freschi
1h
Rustici alla carbonara
1h 30min
Tagliatelle con crema di zucca e zucchine (vegan)
1h 30min
Cream tart al cioccolato
8 Std.
Palline di Parmigiano Reggiano
30min