Gratin de courgettes

Gratin de courgettes

2.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 portions

Składniki

  • 70 g de gruyère corsé coupé en morceaux (3 cm)
  • 400 g de pommes de terre à chair farineuse pelées et coupées en morceaux (1 cm)
  • 100 g de lait entier
  • 50 g d'eau
  • 10 g de beurre
  • ½ c. à café de sel
  • 120 g de courgettes coupées en dés (1 cm)
  • 1 pincée de poivre, moulu
  • 2 œufs
  • 40 g de tomates séchées à l'huile égouttées et coupées en lanières (4 mm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 981.6 mg
Białko 25.1 g
Kalorie 2043.4 kJ / 488.4 kcal
Tłuszcz 22.1 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Węglowodany 50.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...