Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de gruyère, coupé en morceaux (3 cm)
- 1000 g de pommes de terre à chair farineuse, pelées, coupées en rondelles (2 mm)
- 1 gousse d'ail
- 150 g de lait
- 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre, moulu
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
- 20 g de beurre, coupé en petits morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1448 kJ / 348 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Gratin de pappardelle sauce bolognaise et ricotta
1 godz. 30 min
Gâteau au yogourt
1h 40min
Lasagnes
2h
Salade de pommes de terre
1h 5min
Pommes de terre en robe des champs
30 min
Gratin dauphinois
50 min
Gratin de chou-fleur
55 min
Moelleux au chocolat
1h 15min
Spaghettis à la carbonara
30 min
Riz jaune au poulet
40 min
Gratin de courgettes
1 godz. 10 min
Sauce bolognaise
3h 15min