Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes entières, émondées
- 280 g de sucre brut
- 3 citrons, uniquement les zestes finement râpés
- 4 œufs
- 220 g de beurre, coupé en morceaux (3 cm)
- 200 g de farine
- 1 c. à café de poudre à lever
- 1 pincée de sel
Nappage
- 90 g de jus de citron
- 50 g d'eau chaude
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1520.6 kJ / 363.4 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Gâteau au yogourt
1 Std. 40 Min
Cake imbibé au citron
1 Std. 30 Min
Moelleux au chocolat
1 Std. 15 Min
Cake aux baies
1 Std. 15 Min
Sauce béchamel
15 Min
Cake à l’orange imbibé
1 Std. 30 Min
Tarte aux abricots
1 Std. 10 Min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Cake tyrolien automnal
1 Std. 20 Min
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min
Cake à l'orange
1 Std.