Cake au citron

Cake au citron

4.7 120 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 tranches

Składniki

  • 100 g d'amandes entières, émondées
  • 280 g de sucre brut
  • 3 citrons uniquement les zestes finement râpés
  • 4 œufs
  • 220 g de beurre coupé en morceaux (3 cm)
  • 200 g de farine
  • 1 c. à café de poudre à lever
  • 1 pincée de sel
Nappage
  • 90 g de jus de citron
  • 50 g d'eau chaude

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Białko 6.1 g
Kalorie 1520.6 kJ / 363.4 kcal
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 35.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...