![Risotto aux carottes et endives Risotto aux carottes et endives](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/342134EE-0159-45E6-B3E5-C025B8234877/Derivates/833e2fab-da38-4904-a918-9b110b8f5c7b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan, en morceaux (3 cm)
- 100 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 200 g de carottes, en morceaux (3 cm)
- 250 g d'endives
- 20 g de beurre
- 300 g de riz risotto (par ex. Arborio)
- 900 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 125 g de fromage frais double crème au raifort
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2299 kJ / 549 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Polenta et ragoût de champignons
45min
Riz au lait et compote de pruneaux
55 Min
Risotto aux betteraves et saltimbocca
45min
Linguine à la carbonara de courgettes
30min
Tagliolini à la courge
1h 20min
Risotto au poireau
40min
Farfalle à la sauce petits pois-jambon
45min
Chou-fleur et lentilles au curry
45min
Gratin de l’armailli
50min
One pot penne-poireaux
30min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40min
Gratin de cornettes
50min