Gratin de chou-fleur

Gratin de chou-fleur

4.8 173 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • de gruyère coupé en morceaux
    200 g
  • d'eau
    500 g
  • chou-fleur (env. 1000 g), en petits bouquets
    1
  • de farine
    50 g
  • de beurre
    40 g
  • de lait
    500 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre blanc moulu
    2 pincées
  • de noix de muscade, fraîchement moulue (facultatif)
    1 - 2 pincée(s)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 305 kcal / 1273 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...