Urządzenia i Akcesoria
Crescentine modenesi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 11 godz.
36 pezzi
Składniki
-
150 g di acqua
-
180 g di latte
-
45 g di strutto
-
40 g olio extravergine di oliva
-
5 - 6 g di lievito di birra fresco
-
190 g farina tipo 0
-
380 g di farina tipo 00 + q.b.
-
1 ½ cucchiaino di sale
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Sód
116.1 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
312.2 kJ /
74.7 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
9.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grissini torinesi
1 godz. 35 min
Tigelle
3 godz. 50 min
Piadina romagnola
40 min
Focaccia primavera
3 godz.
Schiacciatina
2 godz. 20 min
Focaccia veloce in padella
40 min
Focaccia con i fiocchi (di Erica Liverani)
4 godz. 5 min
Gnocco emiliano
4 godz. 50 min
Treccia di pane alle olive
5 godz. 30 min
Piadina al miele
1 godz. 10 min
Piadina romagnola farcita
55 min
Sgabei
3 godz.