Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di latte
- 6 g di lievito di birra fresco
- 200 g di farina tipo 00
- 300 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
- 120 - 150 g di olive taggiasche denocciolate a rondelle
- 1250 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 900.9 kJ / 215.3 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 505.8 mg
Alternatywne przepisy
Pane al latte con semi di papavero
1h 40min
Ciabattine
3h 30min
Panini all'olio (TM6)
1h 10min
Pane valdostano noci, uvetta e fichi
6 godz.
Pane integrale
3h 15min
Pane alla ricotta
3h
Nodini alle olive
4 godz. 30 min
Panfocaccia con noci
3h 30min
Pane bianco
3h
Focaccia alle olive (TM6)
2h
Pane arabo
3h 30min
Pane semplice
4 Std.