Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di latte
- 80 g di strutto
- 20 g di lievito di birra
- 200 g di acqua
- 500 g di farina tipo 0
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 30 g di olio di semi di girasole
- 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di sale grosso (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crackers all'olio extravergine di oliva
3hod.
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Bozza pratese
2h 45min
Focaccia al latte
6 Std. 30 Min
Tortelli di patate e ricotta
1h 20min
Panini al latte
4h 50min
Crostini con fegatini di pollo
40min
Lingue croccanti ai cereali
3hod.
Grissini di pane
4h
Grissini torinesi
1h 35min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4h 55min
Sgabei
3hod.