Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di latte
- 80 g di strutto
- 20 g di lievito di birra
- 200 g di acqua
- 500 g di farina tipo 0
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 30 g di olio di semi di girasole
- 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di sale grosso (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ricciarelli
7h
Schiacciata fiorentina
50 min
Lingue croccanti ai cereali
3h
Pizza assettata
1h 45min
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Gallette di mais alla paprika (senza glutine)
1h 30min
Bozza pratese
2h 45 min
Pizzette marinare
1h 35 min
Schiacciata con l'uva
2h
Crostini con fegatini di pollo
40 min
Pan co' Santi
7h
Paté di fegatini
30 min