Urządzenia i Akcesoria
Schiacciatina
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 pezzi
Składniki
-
50 g di latte
-
80 g di strutto
-
20 g di lievito di birra
-
200 g di acqua
-
500 g farina tipo 0
-
1 ½ cucchiaino di sale
-
30 g olio di semi di girasole
-
1 - 2 cucchiai olio extravergine di oliva
-
1 cucchiaio di sale grosso (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
10.3 g
Kalorie
2155 kJ /
515 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
63.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pizze e focacce
60 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Ventagli di pasta sfoglia
1 godz. 20 min
Schiacciata con l'uva
2 godz.
Focaccia al rosmarino
2 godz. 30 min
Pan co' Santi
7 godz.
Panini al latte
4 godz. 50 min
Pane toscano (TM6)
16 godz. 30 min
Attorcigliati al sale marino
3 godz. 15 min
Tortelli di patate parmensi
1 godz. 30 min
Crackers all'olio extravergine di oliva
3 godz.
Bozza pratese
2 godz. 45 min
Schiacciata fiorentina
50 min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 godz. 55 min