Focaccia primavera
TM5 TM6

Focaccia primavera

4.8 (85 ocen)

Składniki

Impasto

  • 220 g di acqua a temperatura ambiente
  • 1 cucchiaino di zucchero
    lub 1 cucchiaino di malto in polvere
  • 6 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 250 g di farina manitoba
  • 150 g di farina tipo 00
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale

Terminare la preparazione

  • rucola fresca, a piacere
  • pomodori a fette, a piacere
  • prosciutto crudo a fette, a piacere
  • Parmigiano reggiano in scaglie, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1771 kJ / 423.5 kcal
Białko
13.5 g
Węglowodany
72.5 g
Tłuszcz
8.6 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Błonnik
0.8 g
Sód
67.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy