Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto in polvere - 6 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 250 g di farina manitoba
- 150 g di farina tipo 00
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- rucola fresca, a piacere
- pomodori a fette, a piacere
- prosciutto crudo a fette, a piacere
- Parmigiano reggiano in scaglie, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1771 kJ / 423.5 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 72.5 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 67.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza con salame piccante TM6
3h 30min
Pizzette
3 godz. 40 min
Pizza margherita (per 1 persona)
1 godz. 30 min
Pizza barese ai pomodorini
2 Std.
Pizza quattro stagioni
1 godz. 30 min
Pizza diavola
1h 45min
Pizza capricciosa
1 Std. 35 Min
Focaccia con fiori di zucca e burrata
3 godz. 40 min
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3 Std. 50 Min
Pizza napoletana
9sa
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2 Std.
Pizza con salame piccante
2 Std.