Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di acqua
- 150 g di latte
- 90 g di strutto
- 1 cucchiaio di miele, preferibilmente millefiori
- 20 g di sale
- 30 g di vino bianco
- 1 bustina di lievito in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia veloce in padella
40min
Panini con muesli
19h 30min
Rotoli di piadina con alici, tonno e pomodorini
1u.
Piadina romagnola
15min
Tigelle di kamut con bresaola e radicchio
1u.
Crescentine modenesi
11 Std.
Svedesi
7 Std. 30 Min
Fantasia di colori
4u. 10min
Bottoncini al latte semidolci
5 Std. 10 Min
Piadina romagnola farcita
55min
Panini da picnic ai tre gusti
1h 30 min
Tigelle
3u. 50min