Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di acqua
- 150 g di latte
- 90 g di strutto
- 1 cucchiaio di miele, preferibilmente millefiori
- 20 g di sale
- 30 g di vino bianco
- 1 bustina di lievito in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tigelle di kamut con bresaola e radicchio
1h
Piadine burro e erbe
35min
Piadina romagnola
15min
Rotoli di piadina con alici, tonno e pomodorini
1h
Gnocco al forno con i ciccioli
4 godz. 50 min
Piadine con salmone affumicato
15min
Panini al latte
4 godz. 50 min
Pizza vegetariana veloce
50min
Crackers al rosmarino
3h
Piadina romagnola farcita
55 min
Piadina con esubero di lievito madre
1h 50 min
Tigelle
3 Std. 50 Min