Piadina romagnola farcita
TM31 TM5 TM6

Piadina romagnola farcita

4.8 (68 ocen)

Składniki

Piadine

  • 250 g di latte
  • 100 g di strutto
  • 500 g di farina tipo 0
  • 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
  • 10 g di sale

Farcia

  • 4 scalogni a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di scarola, lavata, asciugata e a listarelle (3 cm)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 20 olive taggiasche denocciolate
  • 150 g di prosciutto crudo di Parma a fette

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1478 kJ / 535 kcal
Białko
10.8 g
Węglowodany
41.7 g
Tłuszcz
17.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy