Urządzenia i Akcesoria
Piadina romagnola farcita
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
10 pezzi
Składniki
Piadine
-
250 g di latte
-
100 g di strutto
-
500 g di farina tipo 0
-
1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
-
10 g di sale
Farcia
-
4 scalogni a pezzi
-
30 g di olio extravergine di oliva
-
500 g di scarola lavata, asciugata e a listarelle (3 cm)
-
1 pizzico di sale
-
1 pizzico di pepe
-
20 olive taggiasche denocciolate
-
150 g di prosciutto crudo di Parma a fette
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
10.8 g
Kalorie
1478 kJ /
535 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
41.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
L'estate a tavola
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Piadina romagnola
40 min
Piadina romagnola
15 min
Rotoli di piadina con alici, tonno e pomodorini
1 godz.
Crescia sfogliata urbinate
1 godz. 30 min
Panini al latte
4 godz. 50 min
Piadine di patate
9 godz. 25 min
Olive all'ascolana
55 min
Piadina al miele
1 godz. 10 min
Panini all'olio
3 godz. 10 min
Gnocco fritto
1 godz. 5 min
Tigelle
3 godz. 50 min
Hot dog
4 godz. 55 min