Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di pancetta di maiale a cubetti
- 350 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di zucchero
- 25 g di lievito di birra fresco
-
600
g di farina tipo 1
lub 600 g di farina tipo 0 - 30 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1008 kJ / 241 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Mantovanine
2 Std. 45 Min
Filoncini alla cipolla
3h 50min
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Panini al latte
4u. 50min
Focaccia alla crema di formaggi
2h 10 min
Gnocco al forno con i ciccioli
4u. 50min
Rosette al prosciutto cotto e formaggi
1hod. 30min
Focaccia classica ad alta idratazione
5 godz.
Focaccia con i fiocchi (di Erica Liverani)
4 Std. 5 Min
Gnocco fritto
1h 5 min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4h 55min
Tigelle
3h 50min