Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 10 g di miele
- 10 g di lievito di birra fresco
- 450 g di farina tipo 0
- 150 g di farina di mais tipo fioretto
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1686.2 kJ / 403 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 78.4 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 648.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cestini di pasta fillo con lenticchie e zampone
1h 20min
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1h 30min
Gnocco emiliano
4h 50min
Tordelli lucchesi
2h 30min
Schiacciatina
2h 20min
Focaccia al formaggio
55 Min
Focaccia al formaggio di Recco
1 Std. 15 Min
Tortelli di patate parmensi
1h 30min
Gnocco fritto modenese
35 min
Tigelle
3h 50min
Gnocco fritto
1h 5min
Crescentine modenesi
11h