Risotto alla carbonara

Risotto alla carbonara

3.7 6 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Salsa alla carbonara
  • 170 g di pecorino Romano a pezzi
  • 1 uovo
  • 7 tuorli
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 3 pizzichi di pepe nero macinato
Risotto
  • 45 g di scalogno
  • 60 g di burro
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • 480 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio), cottura 14-15 minuti
  • 90 g di vino bianco secco
  • 1000 g di acqua
  • 1 ½ dado per brodo di carne o vegetale
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di sale a seconda del gusto personale
  • 300 g di guanciale a cubetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 2118.6 mg
Białko 27.8 g
Kalorie 2970.3 kJ / 710 kcal
Tłuszcz 38.7 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 16.9 g
Węglowodany 65.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...