
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
380 g ziemniaków obranych
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
15 g masła
-
¼ łyżeczki soli
-
450 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
500 g wody
-
¾ opakowania sera camembert (90 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
237.6 kcal /
994.2 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
12.7 g
Węglowodany
23.3 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
355.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANKI
10 Przepisów
Polska
Polska