
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
750 g ziemniaków obranych
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
25 g masła
-
¾ łyżeczki soli
-
900 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
15 g skrobi ziemniaczanej
-
500 g wody
-
1 ½ opakowania sera camembert (łącznie ok. 180 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
211 kcal /
883.3 kJ
Białko
9.7 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
23.7 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
378.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANKI
10 Przepisów
Polska
Polska