Pierogi (Cheese dumplings)

Pierogi (Cheese dumplings)

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
25 pieces

Składniki

Cheese filling
  • water
    500 g
  • potatoes peeled and cut into pieces (3 cm)
    300 g
  • brown onion (approx. ½ onion), cut into quarters
    75 g
  • salted butter
    30 g
  • semolina
    1 tsp
  • quark cheese (see Tips)
    250 g
  • sea salt to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    ½ tsp
Dough
  • warm water plus extra for sealing and boiling
    130 g
  • egg yolk
    1
  • grapeseed oil
    2 tsp
  • plain flour plus extra for dusting
    280 g
  • warm water for boiling
  • sea salt
    1 pinch
Topping
  • salted butter cut into cubes
    60 g
  • onion diced for garnishing
    90 g
  • fresh chives (opcjonalnie) finely chopped for garnishing

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 132.3 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 423.6 kJ / 101.2 kcal
Tłuszcz 4.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 12.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...