Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g water
- 10 g fresh yeast, crumbled or 1 tsp dried instant yeast
- oil, for greasing
- 500 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 ½ tsp salt
- 100 g hot water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2531.3 kJ / 604 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 122.3 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 1122.7 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia
2h 5min
Buttermilk bread
2 godz.
Rustic bread
2 godz.
Fresh pasta dough
1hod.
Baguettes
3h 45min
Wholemeal crumpets
1 Std. 40 Min
Gnocchi
1 Std. 40 Min
Mick's ciabatta rolls
21h 20min
Herb and garlic pull-apart bread
1h 35min
Milk bread (Challah)
2 Std. 20 Min
Easy everyday white bread
5h 10min
Basic bread
1h 35min