Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mushroom and sauerkraut filling
- 500 g sauerkraut
- 1000 g water
- 1 tbsp grapeseed oil
- 1 onion (approx. 150 g), cut into halves
- 500 g button mushrooms, cut into halves
- 1 ½ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
Dough
- 250 g warm water, plus extra to seal
- 1 egg
- 2 tbsp grapeseed oil
- 560 g plain flour, plus extra to dust
- 1 - 2 pinches sea salt, plus extra to boil
- water, to boil
Topping
- 120 g salted butter, cut into cubes
- 1 large onion, diced
- sour cream, to serve
- fresh chives, finely chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2007.8 kJ / 478.1 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 844 mg
Alternatywne przepisy
Indonesian green spice paste
Žádné hodnocení
Pico De Gallo
15 Min
Italian "Baked" Beans
1h 15min
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5min
Baked Cabbage Pierogis
2 Std. 30 Min
Beef pierogi
1 Std.
Cheese and jalapeño savoury hot cross buns
2hod. 10min
Sernik rosa slice
3 Std. 15 Min
Potted baby vegetables
6hod. 15min
Tapenade Pizza Dough
4h
Greek Fava dip
50 Min
Lebanese-style hommus
13h 15min