Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mushroom and sauerkraut filling
- 500 g sauerkraut
- 1000 g water
- 1 tbsp grapeseed oil
- 1 onion (approx. 150 g), cut into halves
- 500 g button mushrooms, cut into halves
- 1 ½ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
Dough
- 250 g warm water, plus extra to seal
- 1 egg
- 2 tbsp grapeseed oil
- 560 g plain flour, plus extra to dust
- 1 - 2 pinches sea salt, plus extra to boil
- water, to boil
Topping
- 120 g salted butter, cut into cubes
- 1 large onion, diced
- sour cream, to serve
- fresh chives, finely chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2007.8 kJ / 478.1 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 844 mg
Alternatywne przepisy
Gluten Free Lemon Poppy Seed Muffins
1h 20 min
Charred leek gulai sayur
Brak ocen
Steamed Corn with Chipotle Mayonnaise and Cilantro Salsa
45 min
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5 Min
Spelt bread
26 Std.
Squid à la provençale
55 min
Poppy seed strudel
3 godz. 15 min
Black sesame mochi ice cream
23h
Rustic Sourdough Bread
28 Std. 10 Min
Austrian Kaiserschmarrn pancake
20 min
Polenta with mediterranean vegetables
1 Std. 35 Min
Pina colada mocktail
5 Min