
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge cake
- 50 g unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease
- 120 g white sugar
- 4 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 120 g self-raising flour
Icing
- 30 g unsalted butter
- 160 g full cream milk
- 500 g icing sugar
- 50 g cocoa powder
- desiccated coconut or shredded coconut, to coat
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 373.2 kcal / 1567.6 kJ
- Białko
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Węglowodany
- 60 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Sód
- 104.3 mg