Milk bread (Challah)

4.6 120 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
30 slices

Składniki

  • full cream milk
    300 g
  • butter cut into pieces, plus extra for greasing
    50 g
  • fresh yeast crumbled or 2 tsp dried instant yeast
    20 g
  • sugar
    60 g
  • baker's flour and 1 extra tbsp as needed, plus extra for dusting
    550 g
  • salt
    1 ½ tsp
  • egg lightly beaten, for brushing
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 118.7 mg
Białko 2.9 g
Kalorie 407.2 kJ / 97 kcal
Tłuszcz 2.5 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 15.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...