Urządzenia i Akcesoria
Milk bread (Challah)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
30 slices
Składniki
-
full cream milk300 g
-
butter cut into pieces, plus extra for greasing50 g
-
fresh yeast crumbled or 2 tsp dried instant yeast20 g
-
sugar60 g
-
baker's flour and 1 extra tbsp as needed, plus extra for dusting550 g
-
salt1 ½ tsp
-
egg lightly beaten, for brushing1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
118.7 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
407.2 kJ /
97 kcal
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
15.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brioche
5 godz.
Buttermilk bread
2 godz.
Marble cake
2 godz.
Lemon cake
2 godz.
Chocolate ice cream
12 godz.
Butter biscuits
50 min
Baguette
3 godz. 45 min
Rustic bread
2 godz.
Soft butter rolls
1 godz. 50 min
Chocolate Frangelico® gelato
28 godz.
Basic bread
1 godz. 35 min
Easy everyday white bread
5 godz. 35 min