Leek, chilli and chorizo sauce

Leek, chilli and chorizo sauce

3.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • garlic cloves peeled
    3
  • leeks trimmed, white part only, well washed and cut into pieces (3 cm) - green part reserved
    1 ½
  • fresh long red chillies deseeded if preferred, and cut into halves
    1 - 2
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • tomato passata
    670 g
  • water
    65 g
  • chorizo sausage (approx. 300 g), cut into thin slices
    2
  • fresh basil leaves torn
    3 sprigs
  • ground black pepper to taste
    3 pinches
  • cooked gnocchi to serve (see Tips)
    800 g
  • Parmesan grated, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 296.6 kcal / 1241 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 41.8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 406.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...