Filo chicken pie

4.5 57 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • onion cut into quarters
    1
  • garlic clove
    1
  • carrot cut into pieces
    1
  • extra virgin olive oil plus extra to brush or spray
    50 g
  • chicken thighs cut into pieces (3 cm)
    300 g
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    300 g
  • plain flour
    30 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • button mushrooms cut into quarters
    200 g
  • ground black pepper plus extra to season
    2 pinches
  • roasted red capsicum sliced (see Tips)
    ½
  • filo pastry
    6 sheets
  • spring onion/green onion trimmed and cut into pieces
    1
  • fresh parsley leaves only
    2 sprigs
  • roasted red capsicum (see Tips)
    ½
  • sea salt to season

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 636.2 mg
Białko 19.8 g
Kalorie 2974.6 kJ / 711 kcal
Tłuszcz 54.9 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 23.2 g
Węglowodany 35.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...