Kedgeree

Kedgeree

4.6 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    3 sprigs
  • large onion cut into halves
    1
  • curry powder (see Tips)
    1 tbsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • salted butter
    50 g
  • water
    1000 g
  • long grain white rice
    300 g
  • dried bay leaf
    1
  • sea salt plus extra to taste
    1 tsp
  • eggs
    4
  • potato cut into small cubes (1 cm)
    1
  • smoked haddock or other smoked fish (see Tips)
    400 - 500 g
  • lemon wedges, to serve
  • ground black pepper to taste

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 987.2 mg
Białko 27.3 g
Kalorie 1717.9 kJ / 410.6 kcal
Tłuszcz 10.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 49.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...