Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
Kruszonka
-
25 g mąki pszennej
-
25 g cukru
-
20 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
Ciasto
-
130 g mleka
-
50 g cukru
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 jajko
-
260 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego½ łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
olej do natłuszczenia miski
Drożdżówki
-
180 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
35.9 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
1052.9 kJ /
251.6 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
40.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Malinianki
2h 50min
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1h 10min
Rabarbarowe ślimaczki
2h
Chleb z ziołami
1h 10min
Bajgle z makiem
1h 25min
Rogaliki z marmoladą
50min
Klasyczny jabłecznik
1h 30min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2h 40min
Zawijane drożdżówki z serem
2h 40min
Rogale śniadaniowe
2h 10min
Chałka z kruszonką
1h 30min
Jagodzianki
3h 30min