Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
TM6 TM5

Ciasto ucierane z owocami i kruszonką

4.8 (2.2K ocen)

Składniki

Ciasto ucierane

  • 200 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 150 - 200 g cukru (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 4 jajka, w temp. pokojowej
  • 200 g mąki pszennej
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)

Owoce i kruszonka

  • 200 - 300 g owoców (np. jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, truskawek, przekrojonych na pół, porzeczek, malin lub borówek)
  • 10 - 20 g skrobi ziemniaczanej
  • 80 g mąki pszennej
    lub 40 g płatków owsianych i 40 g mąki pszennej
  • 30 g cukru
  • 60 g masła, pokrojonego na kawałki
  • cukier puder, do oprószenia

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
693.8 kJ / 165.8 kcal
Białko
2.2 g
Węglowodany
19.6 g
Tłuszcz
8.9 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Błonnik
0.4 g
Sód
40.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 104 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy