
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
26 kawałków
Składniki
Ciasto ucierane
-
masła pokrojonego na kawałki200 g
-
cukru (patrz wskazówka)150 - 200 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
jajka w temp. pokojowej4
-
mąki pszennej200 g
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
proszku do pieczenia (10 g)2 łyżeczki
Owoce i kruszonka
-
owoców (np. jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, truskawek, przekrojonych na pół, porzeczek, malin lub borówek)200 - 300 g
-
skrobi ziemniaczanej10 - 20 g
-
mąki pszennej80 g
-
cukru30 g
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
165.8 kcal /
693.8 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
8.9 g
Węglowodany
19.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Sód
40.3 mg