Ciasto ucierane z owocami i kruszonką

Ciasto ucierane z owocami i kruszonką

4.8 3.4K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
26 kawałków

Składniki

Ciasto ucierane
  • masła pokrojonego na kawałki
    200 g
  • cukru (patrz wskazówka)
    150 - 200 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • jajka w temp. pokojowej
    4
  • mąki pszennej
    200 g
  • skrobi ziemniaczanej
    50 g
  • proszku do pieczenia (10 g)
    2 łyżeczki
Owoce i kruszonka
  • owoców (np. jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, truskawek, przekrojonych na pół, porzeczek, malin lub borówek)
    200 - 300 g
  • skrobi ziemniaczanej
    10 - 20 g
  • mąki pszennej
    80 g
    40 g płatków owsianych, i 40 g mąki pszennej
  • cukru
    30 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    60 g
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 165.8 kcal / 693.8 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 19.6 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 40.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...