Urządzenia i Akcesoria
Sos berneński
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
25 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
½ gałązki estragonu, świeżego tylko liście
-
25 g białego wina, wytrawnego
-
½ łyżki białego octu winnego
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 żółtka
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
225.3 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
885.5 kJ /
211.7 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Węglowodany
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45min
Sos holenderski – 500 ml
15min
Sos choron
20min
Sos holenderski – 250 ml
15min
Sos cytrynowy
20min
Sos pietruszkowy (persillade)
5min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1h 40min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2h 20min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25min
Sos majonezowy z chimichurri
10min
Sos béarnaise
20min
Sos holenderski
15min