Urządzenia i Akcesoria
Sos pietruszkowy (persillade)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 porcje
Składniki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 - 40 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1.2 g
Kalorie
988.1 kJ /
236 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawny sos zabaglione z czosnkiem niedźwiedzim
10 min
Sos tatarski
5 min
Czerwone pesto z suszonych pomidorów
5 min
Sos bazyliowo-musztardowy
20 min
Oliwa toskańska
10 min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 min
Oliwa bazyliowa
20 min
Czerwone pesto
5 min
Sos jogurtowy
5 min
Oliwa czosnkowa
10 min
Pesto pomidorowe
15 min
Sos winegret
5 min