Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 30 - 40 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 988.1 kJ / 236 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dressing z awokado i bazylii
10 Min
Duszony szpinak
15 min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40 min
'Masło' z awokado
10 Min
Sos gribiche
20min
Papryka po włosku
40 min
Sos bazyliowo-musztardowy
20min
Sałatka z białych szparagów
3h
Oliwa bazyliowa
20min
Sos pomidorowy
40 min
Sos winegret
5 Min
Tzatziki
15 min