Urządzenia i Akcesoria
Sos pietruszkowy (persillade)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 porcje
Składniki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 - 40 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1.2 g
Kalorie
988.1 kJ /
236 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masło ziołowe
10 min
Masło pietruszkowe
10 min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
15 min
Surówka brokułowa wiosenna
10 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Masło ziołowe
15 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 min
Masło z ziołami
20 min
Sos jogurtowy
5 min
Dressing z awokado i bazylii
10 min
Sos winegret
5 min
Sos pomidorowy
40 min