Urządzenia i Akcesoria
Sos pietruszkowy (persillade)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 porcje
Składniki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 - 40 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1.2 g
Kalorie
988.1 kJ /
236 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY NA WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos winegret z olejem z suszonych pomidorów
5 min
Sałata z sosem winegret
5 min
Sos bazyliowo-musztardowy
20 min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 min
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20 min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 godz. 20 min
Sos serowy Mornay
10 min
Masło pietruszkowe
10 min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40 min
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Sos jogurtowy
5 min
Sos winegret
5 min