
Urządzenia i Akcesoria
Sernik rosa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
masła pokrojonego na kawałki65 g
-
cukru15 g
-
jajka roztrzepanego (patrz wskazówka)½
-
żółtko1
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu125 g
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
Masa serowa i piana z białek
-
jajka3
-
twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki500 g
-
cukru175 g
-
budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru40 g
-
mleka325 g
-
oleju np. słonecznikowego60 g
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
272.2 kcal /
1138.8 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
29.7 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
212 mg