Urządzenia i Akcesoria
Babka marmurkowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
16 kawałków
Składniki
-
300 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
370 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
280 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
-
5 jajek
-
1 czubata łyżka proszku do pieczenia
-
70 g mleka
-
30 g kakao
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
314.2 kcal /
1314.6 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
37.1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
124.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Babka "Trójniak"
1 godz. 35 min
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2 godz. 15 min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 godz. 10 min
Babka makowa
1 godz. 20 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min
Ciasto ucierane z owocami
1 godz.
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 godz. 55 min