
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto Snikers
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 26 godz.
20 kawałków
Składniki
Ciasto
-
250 g masła pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
700 g mąki pszennej
-
2 czubate łyżeczki sody oczyszczonej
-
2 jajka
-
2 żółtka
-
6 łyżek mleka
-
50 g miodu, płynnego
-
50 g miodu
-
mąka pszenna do oprószenia
Wierzch
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g orzechów włoskich, łuskanych
-
5 łyżek cukru
-
2 łyżki miodu
Masa budyniowa
-
750 g mleka w temp. pokojowej
-
70 g mąki pszennej
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
40 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 żółtka
-
1 puszka masy kajmakowej (ok. 510 g)
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
568.4 kcal /
2378.3 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
29.2 g
Węglowodany
68.6 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Sód
233.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE CIASTA
11 Przepisów
Polska
Polska