Urządzenia i Akcesoria
Ciasto Snikers
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 26 godz.
20 kawałków
Składniki
Ciasto
-
250 g masła pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
700 g mąki pszennej
-
2 czubate łyżeczki sody oczyszczonej
-
2 jajka
-
2 żółtka
-
6 łyżek mleka
-
50 g miodu, płynnego
-
50 g miodu
-
mąka pszenna do oprószenia
Wierzch
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g orzechów włoskich, łuskanych
-
5 łyżek cukru
-
2 łyżki miodu
Masa budyniowa
-
750 g mleka w temp. pokojowej
-
70 g mąki pszennej
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
40 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 żółtka
-
1 puszka masy kajmakowej (ok. 510 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
233.2 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
2378.3 kJ /
568.4 kcal
Tłuszcz
29.2 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Węglowodany
68.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto wielkanocna krówka
7 Std.
Kopiec kreta
3 Std. 20 Min
Przekładaniec na bogato
2 Std. 35 Min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 Std.
Królewiec
9 Std. 45 Min
Ciasto Metrowiec
7 Std.
Ciasto Rafaello
8 Std. 30 Min
Ciasto leśny mech
3 Std. 20 Min
Sernik gotowany
7 Std. 40 Min
Sernik królewski
4 Std. 35 Min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 Std. 50 Min
Karpatka
5 Std.