
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto Snikers
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 26 godz.
20 kawałków
Składniki
Ciasto
-
masła pokrojonego na kawałki250 g
-
cukru150 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej700 g
-
sody oczyszczonej2 czubate łyżeczki
-
jajka2
-
żółtka2
-
mleka6 łyżek
-
miodu, płynnego50 g
-
miodu50 g
-
mąka pszenna do oprószenia
Wierzch
-
masła pokrojonego na kawałki150 g
-
orzechów włoskich, łuskanych250 g
-
cukru5 łyżek
-
miodu2 łyżki
Masa budyniowa
-
mleka w temp. pokojowej750 g
-
mąki pszennej70 g
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
cukru40 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
żółtka2
-
masy kajmakowej (ok. 510 g)1 puszka
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
568.4 kcal /
2378.3 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
29.2 g
Węglowodany
68.6 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Sód
233.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE CIASTA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kopiec kreta
3 godz. 20 min
Ciasto wielkanocna krówka
7 godz.
Królewiec
9 godz. 45 min
Przekładaniec na bogato
2 godz. 35 min
Sernik gotowany
7 godz. 40 min
Ciasto leśny mech
3 godz. 20 min
Wuzetka (W-Z)
9 godz. 20 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Karpatka
5 godz.