![Sernik z brzoskwiniami i kokosem Sernik z brzoskwiniami i kokosem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/441F78F6-C8A0-4FEC-A81B-2A8B0870D4F9/Derivates/7359E95D-C54E-4850-9320-6181117E6D39.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cukru
Kruche ciasto
- 400 g mąki pszennej
- 250 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
- 5 żółtek
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa
- 125 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 200 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1000 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
- 3 jajka
- 50 g skrobi ziemniaczanej
Wierzch ciasta
- 5 białek
- 50 g wiórków kokosowych
- 450 - 500 g brzoskwiń, z puszki (1 puszka), odsączonych z zalewy, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 830.8 kcal / 3476.1 kJ
- Białko
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 50.9 g
- Węglowodany
- 72.7 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.2 g
- Sód
- 702.4 mg