Urządzenia i Akcesoria
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
-
200 g cukru
Kruche ciasto
-
400 g mąki pszennej
-
250 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
5 żółtek
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa
-
125 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
200 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1000 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
50 g skrobi ziemniaczanej
Wierzch ciasta
-
5 białek
-
50 g wiórków kokosowych
-
450 - 500 g brzoskwiń, z puszki (1 puszka), odsączonych z zalewy, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
702.4 mg
Białko
22.9 g
Kalorie
3476.1 kJ /
830.8 kcal
Tłuszcz
50.9 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
30.2 g
Węglowodany
72.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8 Std.
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4 Std. 30 Min
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
15 Std.
Sero-makowiec
9 Std. 40 Min
Sernik gotowany
7 Std. 40 Min
Sernik Izaura
2 Std.
Ciasto leśny mech
3 Std. 20 Min
Sernik krakowski
4 Std. 55 Min
Sernik rosa
1 Std. 30 Min
Sernik królewski
4 Std. 35 Min
Klasyczny jabłecznik
1 Std. 30 Min
Karpatka
5 Std.