Pierogi z kapustą i grzybami

4.8 222 rating
Przygotowanie 1 godz. 50 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 porcji

Składniki

Farsz
  • 130 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
  • 650 g wody
  • 580 g kapusty kiszonej dobrze odsączonej
  • 130 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 70 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 140 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 65 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka cukru
Ciasto
  • 730 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 400 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • sól do gotowania pierogów

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1014.9 mg
Białko 12.3 g
Kalorie 2343.7 kJ / 560.2 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Węglowodany 89.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...