Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z kapustą i grzybami
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Farsz
-
65 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
-
600 g wody
-
330 g kapusty kiszonej dobrze odsączonej
-
65 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
35 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
35 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
Ciasto
-
370 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
sól do gotowania pierogów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1156.8 mg
Białko
12.6 g
Kalorie
2394.8 kJ /
572.4 kcal
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
91.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron jajeczny
1 Std.
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3 Std. 30 Min
Makowiec świąteczny
2 Std. 10 Min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 Std. 10 Min
Faworki na żółtkach z piwem
2 Std. 30 Min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 Std. 15 Min
Pierogi z mięsem
1 Std.
Pierogi ruskie
1 Std. 30 Min
Kopytka
40 Min
Oponki serowe
45 Min
Pączki
1 Std. 20 Min
Karpatka
5 Std.