Pierogi z kapustą i grzybami

4.9 54 rating
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Farsz
  • 65 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
  • 600 g wody
  • 330 g kapusty kiszonej dobrze odsączonej
  • 65 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 35 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 80 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 35 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki cukru
Ciasto
  • 370 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • sól do gotowania pierogów

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1156.8 mg
Białko 12.6 g
Kalorie 2394.8 kJ / 572.4 kcal
Tłuszcz 18.3 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 91.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...