Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 kawałków
Składniki
-
15 g świeżych drożdży pokruszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
180 g wody
-
350 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 ząbek czosnku
-
10 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli gruboziarnistej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
316.5 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
1137.7 kJ /
271.9 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
47.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 Std. 40 Min
Focaccia
2 Std. 50 Min
Grissini - paluchy chlebowe
3 Std.
Mini foccacie z oregano
3 Std. 40 Min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 Std.
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 Std. 35 Min
Mini focaccie
2 Std. 5 Min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 Std. 20 Min
Chrupiąca focaccia
2 Std. 10 Min
Focaccia z cebulą
2 Std. 20 Min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 Std. 45 Min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 Std.