
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 kawałków
Składniki
-
15 g świeżych drożdży pokruszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
180 g wody
-
350 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 ząbek czosnku
-
10 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli gruboziarnistej
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
271.9 kcal /
1137.7 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
47.2 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
316.5 mg