Chrupiąca focaccia
TM5 TM6

Chrupiąca focaccia

Składniki

Ciasto

  • oliwa z oliwek, do natłuszczenia
  • 200 g semoliny z pszenicy durum
  • 350 g wody
  • 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • 400 g mąki pszennej chlebowej

Wierzch

  • oliwa z oliwek, do natłuszczenia i skropienia
  • 2 - 3 pomidory śliwkowe, pokrojone wzdłuż w ok. 3 mm plastry
  • 1 - 2 ząbki czosnku, pokrojone wzdłuż w 1 mm plastry
  • 1 łyżka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka soli gruboziarnistej

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
931 kJ / 222.5 kcal
Białko
6.2 g
Węglowodany
39.4 g
Tłuszcz
5.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie