Chrupiąca focaccia

Chrupiąca focaccia

4.5 101 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 kawałków

Składniki

Ciasto
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia
  • semoliny z pszenicy durum
    200 g
  • wody
    350 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    2 łyżeczki
  • mąki pszennej chlebowej
    400 g
Wierzch
  • oliwa z oliwek do skropienia
  • pomidory śliwkowe pokrojone wzdłuż w ok. 3 mm plastry
    2 - 3
  • ząbki czosnku pokrojone wzdłuż w 1 mm plastry
    1 - 2
  • oregano, suszonego
    1 łyżka
    1 łyżka oregano, świeżego, tylko liście
  • soli gruboziarnistej
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 222.5 kcal / 931 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 5.6 g
Węglowodany 39.4 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...