
Urządzenia i Akcesoria
Chrupiąca focaccia
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
semoliny z pszenicy durum200 g
-
wody350 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli2 łyżeczki
-
mąki pszennej chlebowej400 g
Wierzch
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
pomidory śliwkowe pokrojone wzdłuż w ok. 3 mm plastry2 - 3
-
ząbki czosnku pokrojone wzdłuż w 1 mm plastry1 - 2
-
oregano, suszonego1 łyżka
-
soli gruboziarnistej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
222.5 kcal /
931 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
5.6 g
Węglowodany
39.4 g
Błonnik
2.3 g