Chleb pszenno-gryczany z garnka

Chleb pszenno-gryczany z garnka

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
30 kromek

Składniki

  • 150 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 520 g wody
  • 35 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 600 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 40 g ziaren słonecznika
  • 40 g pestek dyni
  • 40 g siemienia lnianego
  • 2 łyżeczki soli
  • olej rzepakowy do natłuszczenia miski

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Sód 157.4 mg
Białko 4.5 g
Kalorie 485.5 kJ / 116 kcal
Tłuszcz 2.5 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 19.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...