Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenno-gryczany z garnka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
30 kromek
Składniki
-
150 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
520 g wody
-
35 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
600 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
40 g ziaren słonecznika
-
40 g pestek dyni
-
40 g siemienia lnianego
-
2 łyżeczki soli
-
olej rzepakowy do natłuszczenia miski
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
157.4 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
485.5 kJ /
116 kcal
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
19.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb pszenno-żytni z kaszą gryczaną, chia i siemieniem lnianym na zakwasie
20 Std.
Chleb wiejski
2 Std.
Chleb pszenno-żytni z kminkiem na zakwasie pieczony na liściu kapusty
18 Std. 20 Min
Chleb z otrębami
1 Std. 35 Min
Chleb czworaczek
1 Std. 30 Min
Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim
18 Std. 45 Min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 Std. 20 Min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 Std. 40 Min
Chleb orkiszowy
1 Std. 40 Min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 Std. 10 Min
Chleb pszenny tostowy
3 Std.
Bułki pszenne
1 Std. 30 Min